Afdeling: Eindhoven - St.Ambrosius

Landelijke Open Imkerijdag zondag 15 juli 2018

Datum: zondag 15 juli 2018 (11:00 tot 16:00)
Afdeling:Eindhoven - St.Ambrosius
Plaats:Bijentuin Sint Ambrosius
Loostraat 9
5641 JR Eindhoven

 

Gezoem van bijen en geur van honing en bijenwas

De Landelijke Open Imkerijdag is een evenement van de NBV en haar aangesloten lokale afdelingen en leden. In 2018 vindt deze dag voor de negende opeenvolgende keer plaats. Aan het weekend doen ruim 200 individuele imkers of lokale imkerverenigingen mee. De afdeling Sint Ambrosius Eindhoven opent haar poorten op 15 juli van 11:00-16:00 uur.

Wat bezielt de imker?
Het doel van de dag is een kijkje in de keuken van een imker te geven. Bijenhouden is een zeer boeiende bezigheid met veel raakvlakken met de natuur. Het is vooral een bezigheid waar de meeste mensen geen weet van hebben: wat is een imker en wat bezielt hem of haar om met die bijen bezig te zijn?

Neem een kijkje
Bezoekers kunnen zelf ervaren wat het is om imker te zijn. Bijvoorbeeld door in het bijzijn van een imker een bijenkast open te maken en te zien hoe prachtig een bijenvolk functioneert, of door het gedrag van de bijen achter glas te bekijken in een observatiekast. Uniek is ons project DigiHive.nl waarbij door gebruik van sensoren de situatie in de kast af te lezen is via smartphone of computer zonder het bijenvolk onnodig te verstoren.

Voor jong en oud
In onze bijentuin zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er is naast informatie over de honingbij en de wilde bij en alles wat daarmee samenhangt, een kinderknutseltafel, een boekenbeurs, honingverkoop, puzzeltocht en voor de allerkleinsten een schommel en een glijbaantje.
Gewoon relaxen in een hangmat of een wandeling door de tuin kan natuurlijk ook.

Om 12:00, 13:00 en 14:00 uur wordt er honing geslingerd in de Bijeenkamer. Bezoekers kunnen een eigen potje honing vullen.stempel LOI 15 juli 2018

De koffie/thee/limonade staan klaar! Met koek en cake!
Het naastgelegen tuincentrum de Collse Waterlelie is die dag ook geopend.

Wees welkom!


« terug naar het overzicht

Contactgegevens

secretariaat is bereikbaar via:
ambrosius-eindhoven@hotmail.com
of 06 49 124 446

Rekeningnummer:
NL79 RABO 0103 2127 44

Bijentuin:
Loostraat 9, 5641 JR Eindhoven [Tongelre]
achter tuincentrum 'De Collse Waterlelie'

GPS coordinaten: 51.450749
ambrosius-eindhoven@hotmail.com
Bekijk de website