Afdeling: Eindhoven - St.Ambrosius

Landelijke Open Imkerijdag op zondag

Datum: zondag 14 juli 2019 (11:00 tot 16:00)
Afdeling:Eindhoven - St.Ambrosius
Plaats:Bijentuin imkervereniging Sint Ambrosius Eindhove
Loostraat 9
5641 JR Eindhoven

 

 

Het gezoem van bijen en de geur van honing en bijenwas

Iedereen, jong en oud, nodigen we van harte uit in onze bijentuin. Naast een rondleiding en allerlei informatie over de bij en andere bestuivers wordt er honing geslingerd [om 12:00u -13:00u -14:00u] en is er natuurlijk honing te proeven en te koop.

Bezoekers kunnen zelf ervaren wat het is om imker te zijn door in het bijzijn van een imker een bijenkast open te maken en te zien hoe prachtig een bijenvolk functioneert. Wie dat niet durft kan in een observatiekast het gedrag van de bijen achter glas bekijken. Of laat je verrassen door het project DigiHive.nl Dit is een digitaal systeem, waarbij door gebruik van sensoren de situatie in de kast af te lezen is via smartphone of computer zonder het bijenvolk onnodig te verstoren.

Aan de kinderknutseltafel kunnen de kinderen insectenmaskers versieren, maar je kan ook een potje vullen met honing en je eigen etiket maken. Voor de hele kleintjes is er een schommel en een glijbaantje.

Gewoon genieten in onze groene oase is natuurlijk ook een optie; relaxed in een hangmat of onthaasten met het gezoem van bijen om je heen.

De koffie/thee/limonade staan klaar! Met koek en cake!


« terug naar het overzicht

Contactgegevens

secretariaat is bereikbaar via:
ambrosius-eindhoven@hotmail.com
of 06 49 124 446

Rekeningnummer:
NL79 RABO 0103 2127 44

Bijentuin:
Loostraat 9, 5641 JR Eindhoven [Tongelre]
achter tuincentrum 'De Collse Waterlelie'

GPS coordinaten: 51.450749
ambrosius-eindhoven@hotmail.com
Bekijk de website